Često postavljana pitanja - FAQ


Što znači da je ZAGREB MAX agencija specijalizirana za stanove u Zagrebu?

Naša agencija bavi se posredovanjem u prodaji ili najmu stanova u Zagrebu. Ne posredujemo s kućama, poslovnim prostorima i ostalim vrstama nekretnina. Cjelokupno poslovanje prilagodili smo situacijama kada prodajete ili iznajmljujete stan u Zagrebu. Nama kao agenciji, a time i Vama kao našem klijentu, ovo je bitan korak za biti ispred konkurencije na tržištu nekretnina u Zagrebu.


Možete li nam preporučiti agenciju za prodaju kuće, najam poslovnog prostora i ostalo?

Da, imamo stalnu i uspješnu suradnju s drugim ovlaštenim agencijama koje posreduju sa svim preostalim vrstama nekretnina u Zagrebu. Trenutno ne surađujemo s agencijama van Zagreba.


Koliko iznosi vaša provizija i o čemu ovisi?

Za posredovanje u prodaji stanova proviziju je moguće dogovoriti na sastanku s agentom, a točan iznos ovisi o vrijednosti nekretnine i svim faktorima koji utječu na količinu posla koji ćemo kroz posredovanje obaviti za vas. Provizija ne može biti manja od 1.50% niti veća od 3.00%.

Za posredovanje u iznajmljivanju stanova provizija je jednaka jednoj mjesečnoj najamnini.


Zašto kupci ne plaćaju proviziju?

Kupci ne plaćaju proviziju jer po Zakonu o posredovanju kupac nije nalogodavac, već treća strana u pravnom poslu. Naplata provizije kupcu istovremeno bi značila i manju prodajnu cijenu nekretnine, jer kupac za trošak provizije umanji svoju ponudu prilikom dogovora kupoprodajne cijene nekretnine.


Je li ZAGREB MAX ovlaštena (licencirana) agencija?

Da, naša agencija upisana je u registar posrednika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori pod matičnim brojem 4459423.


Koje su reference vaše agencije, za koga ste radili do danas?

Do danas smo posredovali u prodaji više od 1200 stanova u Zagrebu, a samo neke od uspješno prodanih možete vidjeti na karti naše arhive.

Autentične komentare na naš rad možete pročitati na stranici Klijenti o nama ili na našoj Facebook stranici.

Jeste li znali? ZAGREB MAX je prva agencija za prodaju stanova u Zagrebu!
Više

ZAGREB MAX je prva agencija za nekretnine u Zagrebu koja se specijalizirala za poslovanje u jednom segmentu tržišta. Posredujemo isključivo u prodaji i kupnji stanova u Zagrebu.

Zašto je ovo bitno za Vas? Postavimo pitanje: Koji agent ima više znanja i iskustva u prodaji stanova? Agent koji svakog dana radi četiri-pet različitih poslova ili agent koji je uvijek fokusiran na prodaju stanova?